резервации на +359 897 927 151
1

село Лява река община Гурково

Село Лява река се намира на южния склон на Стара планина, в началото на прохода Хаинбоаз . Лява река отстои на около 10 км северно от гр. Гурково , 50км южно от Втората столица на България – Велико Търново и на 50км от Долината на тракийските владетели. Тук ще се насладите на това, което с глобализацията и отчуждението на големия град безвъзвратно изчезва – духа на българското село, каквото го познаваме от разказите на Елин Пелин и от нашите детски години. Далеч от популярните дестинации за селски туризъм, тук ще намерите тишината и спокойствието, за която мечтаете, ще се насладите на уюта и гостоприемството на вила Приятели.

Ако пътувате през „Прохода на републиката“ (Хаинбоаз) по посока Велико Търново, сред изплъзващата се гледка на многото замиращи балкански села с изоставени и полурушащи се къщи, ще забележите малка указателна табела, сочеща отбивка към село Лява река.
В пазвите на Балкана, закътано в живописна местност, селцето ще ви привлече с упоритостта на потомците да не позволят техният дом и градина да запустеят. Балканските села от векове са били люлка на традиционния български дух – това важи с особена сила за село Лява река и за онези, които са се заели да го опазят и доразвиват и в наши дни – с много усет за баланса между традиция и модерност и с много познания за бита, околната среда и особеностите на селския туризъм.
Природата на тази част от Балкана ще Ви омагьоса с чистата си, девствена красота и разнообразие на флора и фауна, ако за пръв път или рядко навлизате в нея. Ако пък сте неин страстен любител и почитател, ще се връщате и ще си тръгвате от тук щастливи и омиротворени. В този регион могат да се видят и уникални по своята красота пейзажи и природни феномени – пещерите „Мечата дупка“, „Ружина дупка“, „Ождрен“, скалните образувания „Милева стена“ и др. За привържениците на планинските походи и пешеходния туризъм, от тук тръгват многобройни туристически маршрути.
Луксът никога не е бил само модерна кола, бижута или маркови дрехи. Днес в света на всеобсебваща глобализация, шум и хаос, умните и заможни хора дават все повече пари за необикновени и автентични изживявания, а най-цененият лукс си остава спокойствието, което само малко селце сред природата може да даде. Подарете си няколко дни спокойствие сред уюта и гостоприемната атмосфера на къща за гости Приятели в село Лява река!